Sorting by

×

ההתפטרות השקטה – סממן נוסף של עתיד עולם התעסוקה

המושג "ההתפטרות השקטה" תפס כותרות בשבוע האחרון של חודש אוגוסט המנומנם ברוב כלי התקשורת בארה"ב, אירופה וגם בישראל. כמו מרבית הטרנדים האחרונים, גם טרנד זה התחיל בטיקטוק ביולי השנה, אשר יוצרי תוכן עם מיליוני עוקבים החלו ללעוג לתרבות הניצול של מעסיקים את העובדים הזוטרים שמשתכרים בשכר נמוך. תיוג של האשטג #quiet_quitting זכה ליותר מ-20 מיליון צפיות בטיקטוק מאז חודש יולי ומספר הצפיות ממשיך לעלות ולסחוב עוד ועוד עובדים ברחבי העולם.

ההגדרה של ההתפטרות השקטה איננה התפטרות ממשית של עובדים, אלא בחירה מודעת של העובדים להשקיע את המינימום הנדרש במשימות שעליהם המעסיק הנוכחי מתגמל בשכר ולא מעבר.

כך למשל, עובדים המזדהים עם הטרנד של ההתפטרות השקטה לא יקחו על עצמם משימות נוספות, לא ישארו לעבוד בשעות נוספות ללא תגמול מוסכם ומראש. עובדים אלו יבצעו את המינימום הנדרש בעבודה על מנת לא להיות מפוטרים ולהמשיך לקבל שכר.

להתפטרות השקטה קדמו מספר גורמים, כמו שחיקה גבוהה, מתח, סביבת עבודה רעילה, העדר תגמול והוקרה וגם מגפה עולמית שהעצימה את אחוז השחיקה וההתפטרות של העובדים בכל התעשיות, רמות שכר ומגזרים.

בשנתיים האחרונות מאז פרוץ מגפת הקורונה, העמיקה ההבנה שלצד העבודה לכל עובד בכיר או זוטר עם ילדים או רווק דרוש איזון בריא בין עבודה לחייו הפרטיים. שחיקה גבוהה הנובעת מעומס וסביבת עבודה רעילה פוגעת בחוסן הנפשי ובבריאות הממשית של עובדים רבים ורק במקום האחרון נמצא תגמול והוקרה שעובדים מקצינים.

מה כן ניתן לעשות כדי למזער נזקים הצפויים להיגרם מההתפטרות השקטה?בראש סדר העדיפויות של העובדים נמצאת היום השאיפה להתפתחות אישית.מעסיקים שישכילו להשקיע בתוכניות ניוד וקידום רוחביות יוכלו לצמצם שחיקה. הוקרה ותגמול או חלוקת רווחים שוויונית יותר, נקודה זו מתייחסת לחברות ציבוריות או חברות פרטיות רווחיות מאוד  שעובדיהן מודעים לכך שהחלוקה אינה הוגנת. בונוסים רוחביים כפי שנעשה בהראל חברה לביטוח וישראכרט מהווים דוגמה מצוינת לפתרון. ובעדיפות שלישית איזון בית-עבודה ושמירה על חוסן נפשי. אלו יכולים להתבסס באמצעות  עבודה היברידית מדורגת, לאפשר נוודות דיגיטלית או לאפשר ריבוי מעסיקים וצורות העסקה (פרילנס, שכר ואף תשלום נוסף על פרויקטים מוצלחים).

עולם התעסוקה עובר טלטלה. אין בזה אמירה חדשה. מעסיקים שישכילו להתאים את עצמם לדרישות העובדים, יבחנו יחסי כוחות ויכריזו על מאמצים להתאים את סביבת העבודה לדור הצעיר והצעיר בנפשו ישרדו את הטלטלה. אחרים.. מוצלחים וצומחים ככל שיהיו, יחוו האטה, מעבר למודל העסקה מרחוק ואף צמצום.

כדי לזנוח את טרנד ההתפטרות הגדול על המעסיק להציע לכל עובד בארגון משכורת ראויה, סביבת עבודה נעימה ותנאים מכבדים, שמירה על חוסן נפשי מותאמים למודל החיים החדשים בעידן פוסט קורונה

וככה זה נראה ברשת –

עוד כתבות